Kært barn har mange navne

NEMO-U8660 er den ældste tema-bar i bøgeskoven, den har været på mange spændende togter, bl.a. udlånt til den mexicanske flåde i Mexival, og sejlet ”in her Majesty´s service” under Bond, James Bond´s (Walther PPK) kommando.

Så den kære Ubåd – som jo er en rigtig tysk ubåd som gik under navnet U-534, som gjorde tjeneste under 2. verdenskrig, har været vidt omkring, på museum i Liverpool, og nu er den altså blevet omformet til en prægtig bar på Smukfest. I hele 15 år har den gjort tjeneste under festivalen, hvor den har været en del af det mexicanske tema på festivalen, og har dermed også gjort sit indtog der.
Den har også været malet helt rød, da Smirnoff havde kommandoen på søbadet, og alle ved jo at rød er den karakteristiske farve for dem, så var det jo åbenlyst at den skulle være Smirnoff-rød. Herfra udsprang ideen til at der skulle være et James Bond-tema da han jo drikker Smirnoff vodka.

Nu har den et The Beatles-tema, det udgår nok også af navnet ”Yellow PUBmarine”, faktisk har festivalen fået særlig tilladelse til at kalde den det, af ejerne af The Beatles navnet – ret sejt.
Alle drinks på denne undervandsbåd, har et navn udfra en sang, eller noget andet Beatles relateret – ligesom alt andet ved og lige omkring U-8660.

Styrmanden på holdet Stig Thornsohn fortæller også at han havde forsøgt at skaffe nogle bestemte uniformer til holdet bag Yellow PUBmarine, hvor han havde taget kontakt til ejerne af Beatles navnet – fortalt dem om hans plan – de var ombord på planen øjeblikkeligt. Pludseligt var der gået lang tid, og Stig havde ikke modtaget uniformerne nogle uger inden festivalen, og kontakter dem derfor igen. De forklarer, at det tager tid at få originalerne ud af museet og sendt over. Men det Stig gerne ville have, var såmænd bare kopier af uniformerne.

Hele holdet bag, er et lille solidt sammentømret hold, som nyder hinandens selskab, og hygger sig med den fornemme opgave der er, at samle, male, klargøre og designe den majestætiske ubåd.
Mange af dem har arbejdet på præcist dette hold, siden starten af baren for 15 år siden.

De laver mange forskellige aktiviteter sammen omhandlende ubåden, de skriver en ny fødselsdagssang til ubåden hvert år, som de i fælles flok, synger festivalen i gang med, om onsdagen – det er en af deres mange traditioner, de har skrevet flere af The Beatles sange om til deres egen f.eks. ”Lucy in the sky” er blevet forvandlet til ”Lucy in the forest”.

De har en fest dernede på søbadet, hvor NEMO-U8660 alias Mexiboat alias Rockboat alias 007 Smirnoffboat alias Yellow PUBmarine Beatlesboat regerer. Og man kan uden tvivl sige at det er et fyrskib i finurlighedernes flåde.

Så tag ned og få en god historie, hold en fest med det stemningsfyldte hold og deres elskede ubåd.