Spis østers i skoven

 

Stemning, Danmarks Smukkeste Festival

Det professionelle køkkenpersonale er et must for fødevaresikkerheden i fiskerestauranten.

Frisk fisk, hummer og skaldyr – det er det, de unge vil ha’. Bøgeskovens fiskerestaurant ‘Smukfisk’ er i hvert fald rigtig populær hos de unge.

Af Maria Brunsgaard & foto Allan Henriksen

Når Capri-krydserne er udfyldt, og sulten melder sig efter en medhjælper-vagt, så behøver der ikke nødvendigvis stå junk-food på menuen. Bøgeskoven vrimler efterhånden med en række restauranter i den finere ende af skalaen, hvor man kan få et lækkert måltid mad – og rigtigt bestik at spise med.

Den nyeste af slagsen i 2013 er fiskerestauranten ‘Smukfisk’ ejet af Søren Andreasen, der efter mange overvejelser har sagt ja til at flytte sin Aarhus-restaurant midlertidigt ud i Bøgeskoven. Og det har han ikke fortrudt.

– Vi har haft rigtig mange gæster. Det er især østers og hummer, vi sælger meget af, siger Søren Andreasen, som også har fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, skaldyr, forskellige fisk og en god bøf på menuen.

Og det er ikke kun det modne publikum, der foretrækker at skifte burgeren ud med en skaldyrs-tallerken. Faktisk er det i høj grad de unge, der besøger restauranten.

– Jeg tror, størstedelen af vores gæster er først i tyverne. Vi har alt lige fra de unge gutter, der skal prøve at smage østers for første gang, til de unge kvinder, der vil forkæle sig selv med et let og ordentligt måltid mad, fortæller restaurantejeren, som har fiskerestauranten ‘Klassisk Fisk’ og den franske bistro ‘Klassisk 65’ i Aarhus.

 

Der hygges igennem med det, belgierne kalder "Moules Frites" - blåmuslinger med pomfritter

Der hygges igennem med det, belgierne kalder “Moules Frites” – blåmuslinger med pomfritter

Masser af is

Smukfisk, som ligger lige på madtorvet i nærheden af Bøgescenerne, er indrettet med fiskenet og uens, antikke træstole – ligesom den originale restaurant. Ifølge Søren Andreasen har det ikke været nogen udfordring at flytte madlavningen ud i skoven.

– Jeg har simpelthen taget hele mit personale med mig, så jeg er sikker på, at der er styr på det. Alle kokke og tjenere og også køkkenchefen er blandt mine faste ansatte til dagligt, fortæller han.

For at sikre helt frisk fisk må opbevaringstemperaturen ikke komme over to grader, og det klarer restauranten med en kæmpe kølecontainer – og rigtig meget is.

Hver morgen på festivalen bliver fisken leveret med en bil direkte fra Hanstholm. Og de friske fisk har været så populære i 2013, at Søren Andreasen allerede har sagt ja til at åbne Smukfisk igen i år.

 

Det enorme fiskeskelet over indgangen tiltrækker opmærksomhed til restauranten, som ligger nær Bøgescenerne

Det enorme fiskeskelet over indgangen tiltrækker opmærksomhed til restauranten, som ligger nær Bøgescenerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.