Tour de France-legender på Smukfest

Ingen trøje er vel mere kendt end den gule fra Tour de France. Den, og andre kendte trøjer fra legendariske cykelløb, sidder på seks spændstige ungersvende, der cyklede fra København lørdag før Smukfest for at ankomme til målbyen i skoven og agere bartendere i Royal Hill Bar.

Af Søren Hyltoft
Foto: Mikkel Breinholdt

 

”Jeg vil kun betjenes af den prikkede bjergtrøje!” råber en lyshåret pige i Royal Hill Bar, mens hun læner sig insisterende ind over baren. Normalt ville det jo være et temmeligt umuligt krav, men ikke denne aften.

For bag ølhanerne står seks unge, veltrænede mænd – alle iklædt legendariske klassiske cykeltrøjer. Vægten er lagt på Tour de France, hvor den gule førertrøje, den prikkede bjergtrøje, den grønne point trøje og den hvide ungdomstrøje er repræsenteret.

Men da de fire gutter fra det oprindelige team, der kender hinanden helt tilbage fra folkeskolen, blev udvidet med endnu to cykelryttere i år, var de nødt til at supplere med den lyserøde førertrøje fra Giro de Italia og den røde fra Vuelta Espana.

 

Ingen doping på holdet

Det er naturligvis kaptajnen, der stiller op til interview – og naturligvis er han i den gule førertrøje.

“Vi cykler ikke voldsomt meget til dagligt, men vi er i bedre form end Team Easy On,” bedyrer Tore, der er ordførende – sådan er hierarkiet i moderne cykelsport. Det er manden i gult, der har det store og sidste ord.

”Vi har cyklet i alt 300 kilometer for at komme her, og vi gør meget ud af at stoppe ved udvalgte seværdigheder undervejs. Især campingpladserne, som vi stopper ved om aftenen, gør vi meget ud af at bedømme og vurdere. Altså, er der swimmingpool, så får den en stjerne i bogen,” siger Tore, der understreger, at han som kaptajn på holdet ikke accepterer doping.

 

Det eneste, man må bruge, er creme til numsen, for som han siger: Efter fire dage på cykler med kun et gear og masse af oppakning, så bliver man øm – også i røven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.