Velkommen til en ny foreningskoordinator!

Der var mere end 100 ansøgere til stillingen som Foreningskoordinator i Skanderborg Festivalklub – og blandt de mange stærke kandidater, har ledelsen nu valgt at give jobbet til 31-årige Maja Engberg Sønderskov.

Hun er uddannet folkeskolelærer og kommer til Smukfest fra en stilling som Vicefritids- og ungdomsskoleleder ved Ung i Aarhus under Aarhus Kommune. Trods sin unge alder, kommer Maja med meget lang erfaring fra alle sider af Smukfest. Hun startede sine aktiviteter i foreningen som 16 årig. Først som campingopklodser, siden som stedfortræder i Stjernen og som formand for playliste- og støjudvalget.maja_lille

Syv år i bestyrelsen
Maja blev valgt ind i bestyrelsen i 2007 og forlader dette arbejde ved den kommende generalforsamling. Festivalklubbens formand, Claus Visbye, siger om valget af Maja Engberg-Sønderskov:

– Det var et meget seriøst felt af ansøgere vi havde at vælge imellem – og at vi endte med at vælge Maja, skyldes ikke mindst, at hun bl.a. mødte op med klare visioner for de næste års arbejde med frivilligheden i Skanderborg Festivalklub. Hun har i sin tid som frivillig og som del af festivalklubbens ledelse- og bestyrelse, altid været en seriøs og dedikeret medspiller – og vi ser frem til at kunne videreudvikle hele formands- og medhjælperområdet på bedste vis, med Maja i det centrale job som Foreningskoordinator.

Vi har spurgt Maja hvad hendes fokusområder bliver som Forenings koordinator i Skanderborg Festivalklub:

– Jeg er optaget af at sikre, at foreningen og frivilligheden i Skanderborg Festivalklub fortsat udvikler sig og både adopterer og udfordrer den forretningsudvikling, som er livsnødvendig, hvis vores forening og festival skal overleve på sigt.

– Jeg er nysgerrig på, hvordan vi som forening bliver endnu bedre til at bringe de mange resurser og kompetencer i spil, som ligger i vores medhjælperstab med henblik på at styrke arbejdsgange og udvikling, så alles kræfter bruges mest meningsfyldt. Jeg tror på, at man kan være frivillig på mange måder i fremtidens festivalklub, og at samarbejder med andre foreninger, uddannelser og kulturinstitutioner fremadrettet med fordel kan afprøves.

– Jeg glæder mig enormt til opgaven, som jeg går ydmygt og nysgerrigt til. Jeg håber og tror på, at jeg bliver taget godt imod, og jeg vil glæde mig til at udforske foreningen, forretningen og frivilligheden med henblik på at blive skarp på, hvor jeg som foreningskoordinator kan gøre en forskel! Vi ses derude!

Maja Engberg-Sønderskov starter arbejdet på FØLA den 1. januar 2015.